Avontuurlijke Opleidingen

Als volwassene starten aan een opleiding vrachtwagenchauffeur? Dat kan!

Starten aan de opleiding vrachtwagenchauffer kan op elke leeftijd.  Er zijn verschillende centra volwassenenonderwijs waar je de opleiding kan volgen. Kom hieronder te weten hoe we je zonder problemen op weg helpen naar je nieuwe avontuur!

140326 - IMPRESSANTPLUS - Drive - Betty-Jo

Theorie en praktijk

In het volwassenenonderwijs leer je met deze opleiding meer over de verplichte vakbekwaamheid van een vrachtwagenchauffeur. Dit wil zeggen dat je zowel theorie als praktijk zal zien. Voor de praktische kant van het behalen van je rijbewijs richten we modules in zoals: rijtechnieken met trekker en oplegger, onderhoud van rollend materieel en goederentransport met onder meer ADR en talen. In vergelijking met een traject bij de VDAB of rijschool, ga je niet eerst naar een C+ vakbekwaamheid met later optioneel een CE. Je gaat rechtstreeks van een B rijbewijs naar een CE+ vakbekwaamheid. Afhankelijk van het opleidingscentrum, gaat de opleiding Vrachtwagenchauffeur overdag door of 's avonds en/of in het weekend.

Behaalde attesten:

Geslaagd voor de opleiding? Je krijgt deze attesten:

  • het rijbewijs C+E
  • basiskwalificatie vakbekwaamheid
  • het ADR-getuigschrift (vereist voor het vervoer van gevaarlijke stoffen)

Meer informatie?

Wil jij meer info ontvangen over de duur en inhoud van de opleiding? Neem contact op met een opleidingscentrum bij jou in de buurt.

Volwassenonderwijs_1
140326 - IMPRESSANTPLUS - Drive - Betty-Jo
Photo by Stijn Vanderdeelen // STYN.be